Missa inget. Följ Unitedsverige
Dela artikeln med dina vänner
Mata: Vi måste hjälpa kidsen
Enligt Juan Mata är det viktigt att Manchester Uniteds seniora spelare nu ser till att finnas där som bra förebilder som kan hjälpa den flod av ynglingar som forsat in i förstalaget den senaste tiden.

United har stor tro på sig engen akademi och i Solskjaer och Woodwards nya satsning tycks man ha anammat det som en tydlig del av processen och strategin. Spelare som Gomes, Chong, Garner, Williams och Greenwood har tagit rejäla kliv på kort tid och Juan Mata säger att det är de äldre spelarnas ansvar att ta hand om de yngre grabbarna för att göra övergången mellan ungdomslag och A-lag smidig och smärtfri.

"Vi har unga spelare som är på väg upp nu och jag ser mig själv i dem ibland. Jag minns när jag var 18 eller 19 i Valencia. Jag hade en del svåra stunder för jag spelade inte så mycket i början, men jag hade några äldre spelare som hjälpte mig. Jag tror att det är så erfarna spelare behöva behandla unga spelare. Förhoppningsvis har de många år på sig att växa som spelare och njuta av sin fotboll i den här klubben och vi som äldre spelare vi är här för att hjälpa dem."

Källa: MEN

1 KOMMENTARER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste nytt

Mandzukic till Milan?
Mario Mandzukic har varit starkt länkad med Manchester United, me ...
Mario Mandzukic har varit starkt länkad ...
Mandzukic till Milan?
Mario Mandzukic har varit starkt länkad med Manchester United, me ...
Mario Mandzukic har varit starkt länkad ...